English pie

Een lekkere gerecht met wintergroentes die we nu van het veld hebben gekregen: Wortel en prei. Met ui en kip erbij heb je een English pie.

English pie

3.38 van 8 stemmen
Gang Hoofdgerecht
Keuken Engels

Ingrediënten
  

  • 2-4 kipfilets
  • 3 preistengels fijn
  • 2 kleine winterpenen in kleine blokjes
  • 1 grote ui fijn
  • 8 plakjes bladerdeeg diepvries
  • zwarte peper
  • Zeezout
  • 300 ml koude melk
  • 2 el bloem
  • 1 laurierblaadje
  • 80 gr. boter
  • 1 ei geklutst
  • Geraspte belegen kaas

Instructies
 

  • Neem een pan, doe er weinig water in, doe de kipfilets er in, het laurierblad, wat wortel, de helft van de ui en wat peper en zout.
  • Breng aan de kook en laat 25 minuten sudderen. Je kookt nu de kip gaat en maakt tegelijkertijd kippenbouillon.
  • Verwijder overtollig schuim met een lepel.
  • Haal dan de kip uit de pan, laat afkoelen en snij in stukjes.
  • Neem een andere pan en zweet daarin de prei, de rest van de wortel en de ui in 40 gr boter totdat ze wat glazig zijn.
  • Doe de andere 40 gr boter in een steelpan en laat smelten.
  • Voeg de bloem toe en bak deze even. Doe dan de melk erbij, goed blijven roeren en krijg je vanzelf een mooie dikke substantie. Doe er dan wat bouillon bij uit de pan waarin de kip is gekookt.
  • Doe dan de kip, de prei, wortel, ui, wat geraspte kaas erbij en breng al roerend op smaak met zout en peper. Je hebt nu een vol, glad, dik mengsel.
  • Neem een flinke ovenschaal doe de kippenragout erin.
  • Bedek met bladerdeeg, druk de randen aan de zijkanten goed aan en prik er boven in het midden een paar gaatjes in.
  • Smeer de bovenkant in met het ei mengsel want zo wordt hij mooi bruin. Zet hem nu ongeveer 25 - 30 minuten in de oven op 190 graden en bak hem af.

Notities

Ik gebruik geen grote ovenschaal maar moussaka bakjes. Dan heeft iedereen zijn eigen english pie op zijn of haar bord.
Bron: nagenoeg één op één overgenomen van: http://www.smulweb.nl/recepten/1407680/Romige-kip-prei-taart-pie-pastei-in-bladerdeeg
Ik vind een kipfilet per persoon wel erg veel van het goeie, met de helft smaakt het ook nog prima! En ik heb er zelf nog wat erwten aan toegevoegd.
 
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept