Een heerlijke perenchutney met uien, kaneelstokjes en kruidnagel. Ik heb verse gember gebruikt maar je kunt ook gemberpoeder gebruiken.
https://youtu.be/pJE-V5OEfOM
Perenchutney
Ingrediënten
- 5 uien
- 5 theelepels gemberpoeder djahe
- 10 peren groot
- 2 kaneelstokje
- 3 kruidnagels
- 500 gram basterdsuiker
- 500 ml appelazijn
Instructies
- Pel de ui en versnipper deze.
- Schil de peren en snijd deze in blokjes van 1 bij 1 cm. Gebruik je verse gember, schil deze dan en snijd deze in hele kleine blokjes.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een kookpan en bak de ui glazig. Voeg de blokjes peer, gemberpoeder, kaneelstokje en kruidnagel , appelazijn en bruine suiker toe. Laat de chutney afgedekt 20 à 25 minuten zachtjes koken.
- Verwijder de kruidnagels en kaneelstokjes. Schep de chutney met behulp van een trechter in gesteriliseerde jampotten. Vul de jampotten zo hoog mogelijk zodat deze bijna tot de rand gevuld is. Sluit de jampotten met de deksel, zet ze of de kop gedurende 5 minuten en draai ze terug om. Laat de jampotten afkoelen en berg ze op.
Notities
SPECIALE DIËTENGlutenvrijLactosevrijVegetarischSOORT KEUKENAziatisch 00:45 http://weckenonline.eu