Geroerbakte garnalen met gember en paksoi
Ingrediƫnten
- 1 pakje eiernoedels 250g
- 1 rode peper
- 3 cm verse gember biologisch, geschild
- 3 el zonnebloemolie
- 1 rode ui in ringen
- 1 teen knoflook fijngesneden
- 2 el ketjap asin
- 1 zak tijgergarnalen 500 g, diepvries, ontdooid
- 1 struik paksoi in reepjes
- 1 limoen in 4 parten
- evt. 1 punt paprika
Instructies
Bereidingswijze:
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper, verwijder met een mesje de zaadlijsten en snijd de peper in dunne reepjes.
- Snijd de gember fijn. Verhit de olie in een wok en bak de ui en knoflook 1 min. Bak de gember en de rode peper 2 min. mee. Voeg de ketjap en de garnalen toe en roerbak de garnalen op hoog vuur in 3 min. gaar. Roerbak tenslotte de paksoi nog 1 min. mee.
- Voeg de noedels toe aan de garnalen en de paksoi. Meng alle ingrediƫnten en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel over 4 borden
Serveertip:
- Lekker met een partje limoen en met fijngesneden verse koriander.
- Je kunt er ook punt paprika in ringen gesneden aan toe voegen.