Een bijzondere combinatie van Hollandse ingrediƫnten met een Aziatisch tintje. Het recept heeft jaren geleden op de achterkant van een zak Unox rookworst gestaan en is favoriet geworden!
Spruitjes met rookworst
Ingrediƫnten
- 1 grote rookworst
- 1 kilo spruitjes
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 flinke scheut ketjap manis
- 1 flinke scheut Ketjap medja in een soort kleine jerrycan uit de supermarkt (optioneel, anders meer gewone ketjap gebruiken)
- 1 scheutje vloeibare bakboter
- 1 eetlepel aardappelzetmeel of maizena
Instructies
- Maak de spruitjes schoon, snipper de ui en snijdt de knoflook fijn. Snijdt ook de rookworst in kleine stukjes.
- Fruit de ui en knoflook aan in wat bakboter. Voeg, als de ui glazig ziet, de blokjes rookworst toe. Kook ondertussen de spruitjes in ongeveer 1 minuten gaar.
- Blus het ui-rookworst mengsel af met de (2 soorten) ketjap en voeg de gekookte spruitjes toe. Voeg een klein scheutje water toe om het gerecht minder zout te maken. Voeg daarna het bindmiddel toe tot de gewenste dikte is bereikt.
Notities
Ik vind dit gerecht lekker met gekookte rijst. In dat geval vang je na het koken wat kookwater van de rijst op en voeg je dat aan het eind toe in plaats van het scheutje water. Je hebt dan meteen al wat binding.
Eet smakelijk!