Er blijft altijd wel wat over tijdens het koken met groente, zoals de stronk van een broccoli of bloemkool. Of je hebt te veel ingekocht, je had net iets minder champignons nodig dan je dacht. De ogen zijn vaak groter dan de maag.
Het is heel gemakkelijk om de verspilling van groente te voorkomen en tegen te gaan met wat simpele tips:
– Gebruik rauwe groenten zoals wortels, courgette en bloemkool als snack voor tussendoor. Lekker met humus gemaakt van kikkererwten!
– Maak een soep van overgebleven groente zoals pompoen, paprika en tomaten. Gegarandeerd een gevarieerde en gezonde maaltijd samen in één pan.
– Gebruik groente in zijn geheel: maak je een broccolisoep? Gebruik dan de hele broccoli, dus inclusief de stronk. De broccoli is namelijk helemaal niet compleet zonder zijn stronk. Kook ze gewoon mee met de rest van de broccoli in een pan kokend water, je pureert het geheel tot een mooie, dikke, groene en gezonde soep.
– Maak een hartige pannenkoek als lunch met de overgebleven groenten. Lekker met wat geitenkaas erbij of gerookte zalm.
– Kruiden of fruit over? Maak een verse muntthee met takjes munt en een schijfje citroen of sinaasappel erin.