Na de koolstamppot, koolsoep en gekookte kool nu een koolpizza
Spitskoolpizza
Ingrediënten
- 1 spitskool
- 3 eieren
- 100 gram bloem
- 50 ml water
- 2 el kruiden naar wens
- zout
- zwarte peper
- 100 gram spek/kip/garnalen/vis kies wat je lekker vindt
- 100 gram gemengde groenten (erwtjes, wortel, mais) voorgegaard of uit blik
- 100 gram kaas geraspt (of meer)
Instructies
- Haal de vieze bladeren van de kool
- Snij de kool in plakken van 1,5 cm en leg op een bakpapier op de bakplaat
- Klop de eieren en meng met bloem, water, kruiden, peper en zout (ik heb Komijn en Ras el Hanout gebruikt, maar kan ook Italiaanse kruiden zijn)
- Schep het beslag over de plakken kool zodat het in de openingen loopt
- Verdeel de groente en de kip/spek/vlees/vis of garnalen over de plakken
- Verdeel de kaas over de plakken
- Schuif de bakplaat in de oven en verwarm ongeveer 20minunten op 170 graden
- Eet smakelijk