Gamberi salade met lettuce sla en gedroogde tomaten
Ingrediƫnten
- 300 gram tijgergarnalen + andere zeevruchtjes
- 6 gedroogde tomaatjes fijne stukjes gesneden
- 0.5 venkel
- 2 lenteuitjes incl. het groen
- 8 bladeren lettuce sla
- 1 eetlepel kappertjes
- muntblaadje
- 1 limoen
- olijfolie extra vergine
Instructies
- Ontdoe de garnalen van de schaal en bak ze snel op hoog vuur inde olijfolie.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en kook de stukjes in kokende water 1 tot 2 minuten.
- Snijd de venkel en de lente uitjes in dunne schijfjes.
- Snijd de muntblaadjes in kleine stukjes.
- Mix de groentes met de mint en de kappertjes in een mengsel van olie en limoensap. Voeg de gekookte tomatenstukjes en de garnalen toe.
- Schik deze mix van garnalen en groentes op de lettuce bladeren en geniet ervan.