
Venkel met misocrème en watermeloen gazpacho
Venkel maar dan anders met misocrème en watermeloen gazpacho. Dit gerecht kan je ook als voorgerecht maken en gazpacho als amuse.
Ingrediënten
- 2 stuks venkel
- 250 gram watermeloen
- 60 gram olijfolie extra vierge voor de watermeloen
- 3 gram fleur de sel
- 8 gram citroensap
- 12 stuks dilleblaadjes
- 2 stuks zachtgekookte eieren
- 180 gram olijfolie extra vierge voor de misocrème
- 50 gram witte miso
Instructies
- De venkel maak je eerst schoon, snijdt hem in verticale plakken. Het hart en de afsnijdsels houdt je apart voor een ander gerecht. Blancheer de venkel gedurende 2 minuten, laat hem uitlekken en grill hem daarna in een grillpan. Maak de watermeloen schoon en verwijder de pitten. Doe de watermeloen samen met olijfolie, fleur de sel en citroensap in een blender en schenk in een kannetje. Zet dit in de koelkast. Mix nu zachtgekookte eieren met de olijfolie en de witte miso in een blender. Je krijgt nu een dikke saus. Zet deze apart. Leg de gegrillde venkel op een bord en lepel een beetje saus over de venkel en er naast. Schenk nu een beetje watermeloen gazpacho op het bord. Dresseer er een paar blaadjes dille op.
Notities
In plaats fleur de sel kan je ook fijn zeezout gebruiken.
Witte miso is verkrijgbaar bij de grotere supermarkten en toko.
De afsnijdsels van de venkel kan je gebruiken om een venkelcocktail te maken, dan hoef je niks weg te gooien.