Venkel met misocrème en watermeloen gazpacho

Venkel met misocrème en watermeloen gazpacho

Venkel maar dan anders met misocrème en watermeloen gazpacho. Dit gerecht kan je ook als voorgerecht maken en gazpacho als amuse.
Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 2 stuks venkel
  • 250 gram watermeloen
  • 60 gram olijfolie extra vierge voor de watermeloen
  • 3 gram fleur de sel
  • 8 gram citroensap
  • 12 stuks dilleblaadjes
  • 2 stuks zachtgekookte eieren
  • 180 gram olijfolie extra vierge voor de misocrème
  • 50 gram witte miso

Instructies
 

  • De venkel maak je eerst schoon, snijdt hem in verticale plakken. Het hart en de afsnijdsels houdt je apart voor een ander gerecht. Blancheer de venkel gedurende 2 minuten, laat hem uitlekken en grill hem daarna in een grillpan. Maak de watermeloen schoon en verwijder de pitten. Doe de watermeloen samen met olijfolie, fleur de sel en citroensap in een blender en schenk in een kannetje. Zet dit in de koelkast. Mix nu zachtgekookte eieren met de olijfolie en de witte miso in een blender. Je krijgt nu een dikke saus. Zet deze apart. Leg de gegrillde venkel op een bord en lepel een beetje saus over de venkel en er naast. Schenk nu een beetje watermeloen gazpacho op het bord. Dresseer er een paar blaadjes dille op.

Notities

In plaats fleur de sel kan je ook fijn zeezout gebruiken.
Witte miso is verkrijgbaar bij de grotere supermarkten en toko.
De afsnijdsels van de venkel kan je gebruiken om een venkelcocktail te maken, dan hoef je niks weg te gooien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept