Quiche met kool en kerrie

Een variatie op de quiche van Maret.

Quiche met kool en kerrie

Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 55 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch, Frans
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 scheut wokolie
  • 2 tenen knoflook gesnipperd
  • 0,5 spitskool in snippers gesneden
  • 0,5 winterpeen in blokjes gesneden
  • 1 aardappelen in blokjes gesneden
  • 1 kipfilet in blokjes gesneden
  • 3 eieren
  • 100 ml kookroom
  • 6 bladen diepvriesbladerdeeg
  • zout
  • cayennepeper
  • kerrie
  • boter

Instructies
 

  • Verwarm de wokolie in een (wok) pan
  • Bak de gesnipperde knoflook eventjes
  • Voeg de gesnipperde kool en de blokjes wortel en aardappel toe
  • Wok het geheel glazig
  • Voeg zout, cayennepeper en kerrie toe
  • Voeg de in blokjes gesneden kip toe en bak deze mee
  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Vet een springvorm goed in
  • Bekleed de springvorm met het bladerdeeg
  • Klop de eieren los met de room
  • Stort het kool-, wortel- en aardappel mengsel in de met bladerdeeg beklede springvorm
  • Giet de losgeklopte eieren met room over het mengsel
  • Zet de springvorm in de oven en bak voor ongeveer 25 minuten. Daarna voorzichtig controleren of de inhoud gestold is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept