Een variatie op de quiche van Maret.
Quiche met kool en kerrie
Ingrediƫnten
- 1 scheut wokolie
- 2 tenen knoflook gesnipperd
- 0,5 spitskool in snippers gesneden
- 0,5 winterpeen in blokjes gesneden
- 1 aardappelen in blokjes gesneden
- 1 kipfilet in blokjes gesneden
- 3 eieren
- 100 ml kookroom
- 6 bladen diepvriesbladerdeeg
- zout
- cayennepeper
- kerrie
- boter
Instructies
- Verwarm de wokolie in een (wok) pan
- Bak de gesnipperde knoflook eventjes
- Voeg de gesnipperde kool en de blokjes wortel en aardappel toe
- Wok het geheel glazig
- Voeg zout, cayennepeper en kerrie toe
- Voeg de in blokjes gesneden kip toe en bak deze mee
- Verwarm de oven op 180 graden
- Vet een springvorm goed in
- Bekleed de springvorm met het bladerdeeg
- Klop de eieren los met de room
- Stort het kool-, wortel- en aardappel mengsel in de met bladerdeeg beklede springvorm
- Giet de losgeklopte eieren met room over het mengsel
- Zet de springvorm in de oven en bak voor ongeveer 25 minuten. Daarna voorzichtig controleren of de inhoud gestold is.