Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

Heerlijk bloemkoolsoep zoals uitgedeeld op de boerderij op zaterdag 3 november 2018.
Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 1 uur
Gang Voorgerecht
Keuken Hollands
Porties 2 liter

Ingrediƫnten
  

  • 1 st bloemkool
  • 2 st sjalottem
  • 2 st aardappelen
  • 1 st prei
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 snuf cayennepeper
  • 0.5 st citroen sap
  • 250 ml kookroom
  • 1 bosje peterselie
  • peper en zout
  • 1.5 liter bouillon groente of vlees
  • olie zonnebloem

Instructies
 

  • Schil en snij de sjalotjes en de aardappelen in grove plakken snijd de prei in dikke ringen en de bloemkool in roosjes. Snijdt de teen knoflook in plakjes en hak de peterselie fijn.
  • Doe wat zonnebloemolie in een soeppan en stoof de sjalotjes, knoflook en pre glazig. Strooi het kerriepoeder, kurkumapoeder en de cayennepeper over de groenten en roer goed om.
  • Voeg bloemkool, aardappelen, peterselie en de bouillon toe en laat gedurende 30 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg wat citroensap toe.
  • Als alle groenten gaar zijn de soep met een staafmixer pureren. Smaak af met zout, peper en voeg de kookroom toe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept