En dan heb je eiwit over….
Niet weggooien, maar nog even schuimpjes van maken.
Schuimpjes - Meringues
Ingrediënten
- 3 eiwit
- 200 g suiker
- 1 theelepel maizena
Instructies
- De verhouding eiwit - suiker is ongeveer 1 op 2. Als je zeker wilt zijn, dan kun je de eiwitten even wegen en 2 keer zoveel suiker nemen. Je kunt overigens ook best wat minder suiker gebruiken, dan worden de schuimpjes wat minder zoet
- Eiwit in een vetvrije deegkom doen (met citroensap in een tissue kun je de kom vetvrij maken)
- Suiker en maizena erbij doen
- Flink en lang (10 minuten) laten kloppen, het moet een taaie witte massa worden
- Massa in een spuitzak doen en daarmee vormpjes maken op een bakpapier. Met een lepel gaat het natuurlijk ook, dat ziet er alleen wat minder mooi uit.
- Afhankelijk van de grootte 2-3 uur op 100 graden in de oven. De schuimpje op de foto zijn 5 cm groot, die hebben 3 uur in de oven gezeten.
- In de oven laten afkoelen. In een afgesloten doos bewaren.