Schuimpjes – Meringues

En dan heb je eiwit over….

Niet weggooien, maar nog even schuimpjes van maken.

Schuimpjes - Meringues

Nog geen ratings
Gang Bijgerecht, Dessert
Keuken Hollands

Ingrediƫnten
  

  • 3 eiwit
  • 200 g suiker
  • 1 theelepel maizena

Instructies
 

  • De verhouding eiwit - suiker is ongeveer 1 op 2. Als je zeker wilt zijn, dan kun je de eiwitten even wegen en 2 keer zoveel suiker nemen. Je kunt overigens ook best wat minder suiker gebruiken, dan worden de schuimpjes wat minder zoet
  • Eiwit in een vetvrije deegkom doen (met citroensap in een tissue kun je de kom vetvrij maken)
  • Suiker en maizena erbij doen
  • Flink en lang (10 minuten) laten kloppen, het moet een taaie witte massa worden
  • Massa in een spuitzak doen en daarmee vormpjes maken op een bakpapier. Met een lepel gaat het natuurlijk ook, dat ziet er alleen wat minder mooi uit.
  • Afhankelijk van de grootte 2-3 uur op 100 graden in de oven. De schuimpje op de foto zijn 5 cm groot, die hebben 3 uur in de oven gezeten.
  • In de oven laten afkoelen. In een afgesloten doos bewaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept