Prei – bonenschotel

Prei - bonenschotel

Prei-borlottibonenschotel. Door de gerookte spekjes weg te laten heb je een vegetarisch gerecht. Voor de bonen kan je ook andere soorten kiezen
Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 50 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 2

Ingrediƫnten
  

  • 1 st prei fijn gesneden
  • 250 gr borlottibonen
  • 1 st rode ui fijn gehakt
  • 250 gr kastanje champignons in kwarten
  • 150 gr gerookte spekreepjes
  • 1 el italiaanse kruiden
  • 2 teen knoflook fijngehakt
  • 100 gr geraspte kaas

Notities

Was en snijd de prei fijn. Hak de rode ui en de knoflook fijn. Snijd de kastanje-champignons in kwarten.
Neem een grote hapjes pan en doe hier een paar eetlepels olijfolie in en laat op half hoog vuur heet worden. Doe de spekreepjes in de pan en bak ze mooi bruin. Zet het vuur laag en fruit de rode ui met de knoflook.
Voeg hierna de prei toe en laat even zacht worden voordat de borlottibonen worden toegevoegd. Laat de groente even sudderen zodat half gaar is en doe dan de kastanje-champignons met de italiaanse kruiden erbij.
Alles alles gaar is de geraspte kaas toevoegen en even laten smelten onder voortdurend omscheppen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept