Dit gerecht gebruikt raapstelen pesto, ook op deze site. Je kunt dit natuurlijk ook met een andere pesto maken…
Pasta raapstelen pesto met zalm
Ingrediƫnten
- 3 eetlepel pompoenpitten
- 3 eetlepel zonnebloempitten
- 3 eetlepel pijnboompitten
- 300 g spaghetti of fusilli
- 6 eetlepel olijfolie
- 2 teen knoflook dunne plakjes
- 16 filets ansjovis
- 50 ml witte wijn
- 300 potje raapstelen pesto
Instructies
- Rooster de pitten in een droge koekenpan goudbruin en krokant.
- Kook de spaghetti of fusilli beetgaar in ruim water met zout
- Verhit intussen 3 el olijfolie in een braadpan en bak de knoflook goudgeel.
- Voeg de ansjovis toe en roer tot de ansjovis helemaal is weggesmolten in de knoflookolie.
- Voeg de witte wijn en kook een paar minuten in
- Voeg de olijvenschijfjes toe
- Schep de spaghetti of fusilli erdoor.
- Bak de zalm aan twee kanten in een 2-3 minuten
- Server de paste pesto op een bord, en bestrooi met de pittenmix
- Leg de gebakken zalm erbij
- Eet smakelijk. Na afloop heb je zo'n heerlijk italiaans bord met olijfolie