Hartige taart met snijbiet

Hartige taart met snijbiet

Nick en Francien van der Veer hebben deze taart als onderdeel van een "Proeverij van de Herenboerderij" voor gasten van een andere herenboerderij gemaakt en hadden groot succes.
Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 30 min
Totale tijd 1 uur
Gang Happas, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 400 gram snijbiet
  • 6 bladjes diepvriesbladerdeeg
  • 1 ui
  • 1/2 rode peper
  • 6 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 125 oude kaas geraspt
  • 100 gram feta verkruimeld
  • 100 cashewnoten

Instructies
 

  • Snijbiet wassen en in dunne reepjes snijden. De stelen hebben een langere gaartijd dan de bladeren, daarom moet je de stelen in smalle reepjes snijden en de bladeren wat grover.
  • Ui, knoflook en rode peper even aanfruiten in koekenpan, snijbiet toevoegen en meebakken tot het geslonken is.
  • Ovenschaal invetten.
  • Een bakvorm uitleggen met de bladerdeeg
  • Roer in een kom de eieren los met slagroom en peper en zout.
  • Roer dan de snijbiet, geraspte kaas en noten erdoor.
  • Giet alles in de schaal, verdeel de verkruimelde feta erover en zet deze in de oven
  • Ongeveer 30-35 minuten bakken op 200 graden

2 gedachten over “Hartige taart met snijbiet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept