
snijbiet omelet
Snijbiet omelet van Marjon Wijdeven.
Ingrediënten
- 250 gram snijbiet
- 1 of 0,5 stuks Sjalotje of wit uitje
- 4 stuks eieren
- 4 stuks champignons
- 0,5 theelepel kerriepoeder
- 1 scheut of stukje Olijf olie of roomboter
Instructies
- • Was de snijbiet. • Snij de snijbiet stengels in stukjes van circa 1 cm . • Snij het sjalotje of uitje in kleine stukjes. • Snij de champignons in schijfjes. • Bak de snijbiet stengel, champignons en uitjes glazig. • Klop de eieren goed door elkaar. • Voeg de kerrie poeder toe. • Snij de rest van de snijbiet bladeren. • Voeg de gesneden snijbiet bladeren aan het ui stengelmengsel toe. • Bak in een andere pan de omelet. • Leg snijbiet mengsel in het midden van de omelet. • Vouw deze dubbel en decoreer met wat extra snijbiet mengsel op het bord.
Notities
Snijbiet heeft iets weg van wilde spinazie.
Bij het oogstfeest ’24 op de Groote Modderkolk in Loenen hebben we o.a. de hartige taart met snijbiet gegeten. Extra mooi door snijbiet met rode steeltjes.
Groot succes!