snijbiet omelet

snijbiet omelet

Snijbiet omelet van Marjon Wijdeven.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 7 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 17 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram snijbiet
  • 1 of 0,5 stuks Sjalotje of wit uitje
  • 4 stuks eieren
  • 4 stuks champignons
  • 0,5 theelepel kerriepoeder
  • 1 scheut of stukje Olijf olie of roomboter

Instructies
 

  • • Was de snijbiet. • Snij de snijbiet stengels in stukjes van circa 1 cm . • Snij het sjalotje of uitje in kleine stukjes. • Snij de champignons in schijfjes. • Bak de snijbiet stengel, champignons en uitjes glazig. • Klop de eieren goed door elkaar. • Voeg de kerrie poeder toe. • Snij de rest van de snijbiet bladeren. • Voeg de gesneden snijbiet bladeren aan het ui stengelmengsel toe. • Bak in een andere pan de omelet. • Leg snijbiet mengsel in het midden van de omelet. • Vouw deze dubbel en decoreer met wat extra snijbiet mengsel op het bord.

Notities

Snijbiet heeft iets weg van wilde spinazie.

Eén gedachte over “snijbiet omelet

  • 30 mei 2025 om 15:53
    Permalink

    Bij het oogstfeest ’24 op de Groote Modderkolk in Loenen hebben we o.a. de hartige taart met snijbiet gegeten. Extra mooi door snijbiet met rode steeltjes.
    Groot succes!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept