Rode bieten risotto met witte wijn en blauwaderkaas

Recept van Rens Bunnig

Rode bieten risotto met witte wijn en blauwaderkaas

Een lekkere risotto waar het zoete van de biet en de unami van de blauwaderkaas elkaar mooi aanvullen tot een gerecht vol smaak.
5 van 1 stem
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediƫnten
  

 • 650 gram Rode biet
 • 60 gram Blauwaderkaas
 • 100 ml witte wijn
 • 500 ml bouillon rund of groente
 • 200 gram Risotto rijst
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels Balsamicoazijn
 • 1 theelepel Komijnzaad
 • 1 theelepel Gerookte paprikapoeder
 • 1/2 theelepel cayennepeper
 • 2 uien
 • 2 teentjes knoflook

Instructies
 

 • verwarm de oven voor op 200 graden Schil de rode bieten en snijdt in dobbelsteentjes, meng in een schaal de blokjes, 2 eetlepels olijfolie, de balsamicoazijn, het komijnzaad, het paprikapoeder en de cayennepeper. Zorg dat alle blokjes een mooie coating hebben van de olie balsamico mengsel. Leg een bakpapier op een bakblik en spreid hier de blokjes over. Plaats het bakbik voor ongeveer 35 minuten in de oven totdat de blokjes zacht zijn.
 • Schil de uien en snijd ze in kleine partjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een diepe pan, bak daarin onder regelmatig roeren de ui tot de eerste stukjes donker kleuren. Voeg de risotto rijst toe en roer dit mee totdat de rijst glimt van de olie. Giet de wijn in de pan, pers de knoflook erboven uit. Blijf roeren tot alle wijn in opgenomen. Voeg onder voordurend roeren in kleine porties de bouillon toe, voeg de volgend portie pas toe als de eerdere portie is opgenomen. Wanneer alle bouillon is toegevoegd controleer of de rijst gaar is en niet te veel weerstand bied bij doorbijten.
 • Maak met mes of rasp de blauwaderkaas klein en smelt dit door de rijst op een laag vuur, meng de blokjes biet erdoor en roer goed door zodat de rijst de kleur mooi kan opnemen. Serveer met een glimlach.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept