Appelstroop

Appelstroop

De appeloogst is in volle gang! Hier een recept dat handig is als je valappels of een overschot aan gewone appels wilt verwerken tot iets houdbaars. Pers er eerst sap van. Zie de bijgevoegde pdf (onder "notities") voor meer informatie en praktische tips.
Nog geen ratings
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur
Porties 250 ml stroop

Ingrediƫnten
  

  • 1 l appelsap (geperst uit appels van de boerderij)
  • 100 gram bruine basterd suiker (of gewone kristalsuiker)
  • 50 ml citroensap
  • citroenschilletjes

Instructies
 

  • Doe het sap en de suiker in een pan en breng aan de kook.
  • Laat het mengsel gedurende 2 uur inkoken tot een stroop.
  • Als de stroop donker gekleurd is en je fijne belletjes ziet ontstaan, is de stroop ver genoeg ingekookt.
  • Vul de stroop in (schone, met kokend water uitgespoelde) glazen potjes af en laat afkoelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept