Indiaas gehakt
Een heerlijke curry, met sla als basis
Ingrediƫnten
- 2-3 uien
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
- 250 g tomaten of 1 blik gepelde tomaten
- mespunt chilipoeder
- theelepel gemberpoeder
- theelepel gemalen komijn
- eetlepel gemalen koriander
- een theelepel kurkuma
- zwarte peper
- zout
- 400-500 g gehakt rund, lam of vegetarisch
- 1-2 kroppen sla
Instructies
- Hak de uien fijn, hak de knoflook zeer fijn.
- Fruit ze zachtjes in 2-3 eetlepels olijfolie in een braadpan.
- Overgiet de tomaten met kokend water, pel ze en snijd ze in stukken en doe ze bij de uien in de pan of voeg de ingeblikte tomaten toe.
- Voeg de chilipoeder, de gemberpoeder, het komijnpoeder, de koriander, de kurkuma, wat versgemalen peper toe.
- Laat het mengsel 10 minuten zachtjes fruiten.
- Schep het mengsel voortdurend om en om.
- Scheur de sla in stukken en voeg aan het mengsel toe.
- Roer het mengsel om en om.
- Voeg vervolgens het gehakt toe.
- Roer het los met een vork, meng het door de massa en laat het kleuren.
- Maak op smaak met peper en zout.
- Als het te droog wordt, wat water of bouillon toevoegen.