Spitskoolstamppot

Spitskoolstamppot met appel en kerrie

Bregje
Lekkere vegetarische stamppot met rode ui, knoflook en kerrie
4.16 van 13 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Keuken Herenboeren!

Ingrediƫnten
  

  • 1 kg aardappelen
  • 1 spitskool
  • 4 appels
  • 1 grote rode ui of 2-3 kleine
  • 3 teentje knoflook
  • 1 eetlepel kerrie
  • Boter/olie om in te bakken
  • Melk/boter voor de smeuigheid
  • Zout peper, mosterd en cayennepeper naar smaak

Instructies
 

  • Snij de aardappels in stukken (met schil of zonder schil) en kook ze 10 minuten.
  • Snij intussen de spitskool in reepjes
  • Leg de spitskool op de aardappels en kook/stoom ze 10 minuten mee.
  • Snij de appels in blokjes.
  • Snij de rode ui en knoflook fijn.
  • Bak de ui en knoflook in boter of olie tot ze lekker zoet zijn.
  • Voeg de appels toe en bak mee tot ze zacht worden (3 minuten).
  • Maak een half kopje melk warm en voeg daar 1 eetlepel kerrie aan toe.
  • Stamp alles samen tot een stamppot.
  • Voeg naar smaak cayennepeper, zout, peper en mosterd toe.
  • Lekker met (vegetarische) worstjes op de bbq.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept