Spitskoolstamppot met appel en kerrie
Lekkere vegetarische stamppot met rode ui, knoflook en kerrie
Ingrediƫnten
- 1 kg aardappelen
- 1 spitskool
- 4 appels
- 1 grote rode ui of 2-3 kleine
- 3 teentje knoflook
- 1 eetlepel kerrie
- Boter/olie om in te bakken
- Melk/boter voor de smeuigheid
- Zout peper, mosterd en cayennepeper naar smaak
Instructies
- Snij de aardappels in stukken (met schil of zonder schil) en kook ze 10 minuten.
- Snij intussen de spitskool in reepjes
- Leg de spitskool op de aardappels en kook/stoom ze 10 minuten mee.
- Snij de appels in blokjes.
- Snij de rode ui en knoflook fijn.
- Bak de ui en knoflook in boter of olie tot ze lekker zoet zijn.
- Voeg de appels toe en bak mee tot ze zacht worden (3 minuten).
- Maak een half kopje melk warm en voeg daar 1 eetlepel kerrie aan toe.
- Stamp alles samen tot een stamppot.
- Voeg naar smaak cayennepeper, zout, peper en mosterd toe.
- Lekker met (vegetarische) worstjes op de bbq.