Pau Bhaij
Een van de meest populaire streetfood gerechten in Mubai (India). Hier zitten lekker veel rest groenten, aardappels en uien in.
Ingrediënten
- 350 gram aardappelen kruimig, geschild
- zonnebloemolie
- 300 gram uien fijngesnipperd
- 400 gram tomaten rijpe verse of goede pomodori uit blik
- 30 gram tomatenpuree
- 1.5 theelepel chillipoeder
- 1.5 theelepel komijn
- 1 theelepel kurkuma
- 3 theelepels pav bhatji masala asiatisch supermarkt, of zelf maken: https://www.indianhealthyrecipes.com/homemade-pav-bhaji-masala-powder-recipe/
- 60 gram boter gezouten
- zeezout
Groentepuree
- 350 gram groente bv 3 bloemkoolroosjes, 1 kleine paprika, 50 gr speziebonen, 50 gr wortel, 50 gr doperwten
- 1/2 theelepel zeezout
Garnering
- 4 witte bolletjes geroosterd (in boter met masala)
- rode ui gehakt
- partjes limoen of citroen
- koriander
Instructies
- Hak de aardappel grof en spoel ze af. Kook tot ze zacht zijn en giet af.
- Voor de groentepuree. Kook de groente in 300ml kokend water met zout tot ze zacht zijn. Giet af en bewaar het water. Pureer met staafmixer of stamper. Voeg wat groentewater toe tot je een losse puree hebt.
- Zet een koekepan op half hoog vuur en voeg ce olie toe. Bak minimaal 15minuten tot de uien goed donkerbruin zijn (als het dreigt aan te bakken even wat water toevoegen). Voeg tomaten en tomatenpuree toe en bak ongeveer 10 minuten (tot de olie zich afscheidt). Roer regelmatig.
- Voeg alle specerijen en zout toe aan het tomaten-uien mengsel en bak 5 minuten.
- Roer de boter, aardappelen en groentepuree door het tomaten-uien mengsel en leeg een deksel op de pan. kook op middelhoog vuur voor 10 minuten. Roer en stamp de groenten fijn tijdens deze 10 minuten. Voeg eventueel wat groentewater toe om een mooi los mengsel te krijgen.
- Verdeel de Pau Bhaji over vier kommen en serveer de broodjes en garneringen erbij. Voeg een klontje boter toe vlak voor het serveren.
Notities
Ik heb lekker lui de Masala online besteld, maar is ook in de betere aziatische winkel te krijgen.