Boerenkoolburgers

Boerenkoolburgers / palmkoolburgers van de nieuwjaarsborrel 2023

Marieke
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 struik boerenkool of een bundel palmkoolbladeren gewassen en in stukjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 pot kikkererwten
  • 50 gram havermout
  • 1 ei
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • Kruiden naar smaak

Instructies
 

  • Fruit de ui en knoflook in de olie
  • Voeg de kool toe en wok ca. 5 minuten mee mee
  • Laat de kool afkoelen
  • Doe de kikkererwten, havermout, ei en kool samen met de kruiden in een foodprocessor en maal fijn
  • Zet het mengsel een half uurtje in de koelkast
  • Leg bakpapier op een bakplaat
  • Maak je handen vochtig en maak 8 burgers van het mengsel en leg op de bakplaat
  • Bak de burgers ca. 15 minuten op 180 graden in de oven
  • Draai de burgers om en bak ze nog eens 15 minuten.
  • Lekker op een broodje met sla en zoetzuur.
  • Smakelijk!
  • Ik gebruikte bij de palmkoolburgers 1 eetlepel vadouvan. Bij de boerenkoolburgers wat citroenrasp en basilicum.
  • Ook lekker met zongedroogde tomaatjes. Lekker variëren dus!

2 gedachten over “Boerenkoolburgers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept