Fruit de ui en knoflook in de olie
Voeg de kool toe en wok ca. 5 minuten mee mee
Laat de kool afkoelen
Doe de kikkererwten, havermout, ei en kool samen met de kruiden in een foodprocessor en maal fijn
Zet het mengsel een half uurtje in de koelkast
Leg bakpapier op een bakplaat
Maak je handen vochtig en maak 8 burgers van het mengsel en leg op de bakplaat
Bak de burgers ca. 15 minuten op 180 graden in de oven
Draai de burgers om en bak ze nog eens 15 minuten.
Lekker op een broodje met sla en zoetzuur.
Smakelijk!
Ik gebruikte bij de palmkoolburgers 1 eetlepel vadouvan. Bij de boerenkoolburgers wat citroenrasp en basilicum.
Ook lekker met zongedroogde tomaatjes. Lekker variëren dus!
Ze zijn erg lekker!
Pingback:Van tas naar tafel met… Marieke – Herenboeren Wilhelminapark