Koolrolletjes met een indische twist 

Koolrolletjes met een indische twist

Marieke van Amelsfort
Gevulde koolrolletjes
Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 Chinese kool
  • 300 gram gehakt
  • 150 gram garnalen
  • 1 ei
  • 2 tenen gehakte knoflook
  • 2 theelepels ketoembar
  • 1 theelepel djintan
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 250 ml bouillon

Instructies
 

  • Haal de koolbladeren los, was ze en blancheer deze ca. 2 minuten
  • Spoel,af met koud water en laat uitlekken
  • Snij de garnalen fijn
  • Meng gehakt, garnalen, kruiden en ei door elkaar
  • Leg de koolbladeren op een snijplank en haal entreeprijs de dikkere nerf eruit
  • Leg een bolletje gehakt op een blad en rol op
  • Zet vast met een prikker
  • Leg de pakketjes in een ovenschaal en overgiet met bouillon
  • Zet 20 à 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Eet smakelijk!

Notities

Kies gehakt dat je lekker vind en pas de bouillon daarbij aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept