
Koolrolletjes met een indische twist
Gevulde koolrolletjes
Ingrediënten
- 1 Chinese kool
- 300 gram gehakt
- 150 gram garnalen
- 1 ei
- 2 tenen gehakte knoflook
- 2 theelepels ketoembar
- 1 theelepel djintan
- 1 theelepel sambal badjak
- 250 ml bouillon
Instructies
- Haal de koolbladeren los, was ze en blancheer deze ca. 2 minuten
- Spoel,af met koud water en laat uitlekken
- Snij de garnalen fijn
- Meng gehakt, garnalen, kruiden en ei door elkaar
- Leg de koolbladeren op een snijplank en haal entreeprijs de dikkere nerf eruit
- Leg een bolletje gehakt op een blad en rol op
- Zet vast met een prikker
- Leg de pakketjes in een ovenschaal en overgiet met bouillon
- Zet 20 à 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Eet smakelijk!
Notities
Kies gehakt dat je lekker vind en pas de bouillon daarbij aan.