Herfststoof 

Herfststoof

Bas
Herfststoof met kweekpeer, groene tomaten, palmkool, koolrabi & selderij (Herenboeren-oogsteditie ) Voor 8 tot 10 porties om in te vriezen.
Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 2 minuten
Keuken Oosters
Porties 8 tot 10 porties

Ingrediënten
  

  • – 750 g groene tomaten grof gesneden
  • – 300 g bleekselderij in boogjes
  • – 600 g palmkool in repen (dikke nerven verwijderen)
  • – 1000 g kweekperen geschild en in blokjes
  • – 700 g koolrabi in blokjes van ±2 cm
  • – 2–3 appels in stukjes
  • – 2 uien gesnipperd
  • – 3 tenen knoflook fijngesneden
  • – 1 rode peper of chilivlokken
  • – 2 el tomatenpuree
  • – 2 blokjes groentebouillon
  • – 1 blik kokosmelk 400 ml
  • – 1 tl komijnpoeder
  • – 1 tl kerriepoeder
  • – 1 tl gerookt paprikapoeder optioneel maar wel erg lekker
  • – 2 el olijfolie
  • – Optioneel: handje rozijnen of kikkererwten

Instructies
 

Voorstomen in de stoomoven:

  • 1️⃣ Kweekperen
  • • 100 °C, High stoom – 10–12 min
  • • Laat iets afkoelen en snijd in blokjes.
  • 2️⃣ Koolrabi
  • • 100 °C, High stoom – 6–8 min
  • • Zet apart, voeg later toe aan de stoof.
  • 3️⃣ Palmkool
  • • 100 °C, High stoom – 3–4 min
  • • Zet apart, komt in de laatste fase van de stoof.
  • 🔥 Bereiding (in pan of stooffunctie oven)
  • 1. Fruit ui, knoflook, peper en selderij 5 min in olijfolie.
  • 2. Voeg tomatenpuree toe, bak 2 min mee.
  • 3. Voeg groene tomaten, koolrabi en bouillon toe.
  • 4. Giet kokosmelk erover, roer goed.
  • 5. Laat 10–15 min zachtjes stoven.
  • 6. Voeg de kruiden toe.
  • 7. Haal dit mengsel door de blender tot een mooie saus.
  • 8. Doe kweekpeer, appel erbij.
  • 9. Meng de voorgegaarde palmkool erdoor en laat nog 10 min zachtjes stoven.
  • 10. Breng op smaak met zout, peper, evt. rozijnen of kikkererwten.
  • • Voor iets dikkere saus: laatste 10 min zonder deksel stoven.
  • 🍽️ Serveren
  • – Met volkoren couscous, bulgur, rijst of goed brood.
  • – wat citroensap, verse koriander of peterselie erover.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept