Schuimpjes – Meringues

En dan heb je eiwit over….

Niet weggooien, maar nog even schuimpjes van maken.

Recept Afdrukken
Schuimpjes - Meringues
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Maaltijd Bijgerecht, Dessert
Keuken Hollands
Porties
Ingrediƫnten
Maaltijd Bijgerecht, Dessert
Keuken Hollands
Porties
Ingrediƫnten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
  1. De verhouding eiwit - suiker is ongeveer 1 op 2. Als je zeker wilt zijn, dan kun je de eiwitten even wegen en 2 keer zoveel suiker nemen. Je kunt overigens ook best wat minder suiker gebruiken, dan worden de schuimpjes wat minder zoet
  2. Eiwit in een vetvrije deegkom doen (met citroensap in een tissue kun je de kom vetvrij maken)
  3. Suiker en maizena erbij doen
  4. Flink en lang (10 minuten) laten kloppen, het moet een taaie witte massa worden
  5. Massa in een spuitzak doen en daarmee vormpjes maken op een bakpapier. Met een lepel gaat het natuurlijk ook, dat ziet er alleen wat minder mooi uit.
  6. Afhankelijk van de grootte 2-3 uur op 100 graden in de oven. De schuimpje op de foto zijn 5 cm groot, die hebben 3 uur in de oven gezeten.
  7. In de oven laten afkoelen. In een afgesloten doos bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *