Savooiekool

Savooiekool

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 750 gram savooiekool
  • 10 gram boter
  • 1 dl melk
  • 15 gram bloem
  • 1 handjevol kaas belegen, geraspt
  • nootmuskaat

Instructies
 

  • Snijd de kool fijn (bv reepjes van 0.5 cm breed en 3 cm lang) en was ze
  • Zet de kool op met weinig kokend water en zout en laat ze in 20 -25 min gaar koken, af en toe even controleren of de kool al gaar is.
  • Giet de kool af
  • Voeg warme melk toe en ook de boter
  • Breng de massa kort aan de kook
  • Voeg onder goed roeren de bloem toe
  • Laat de kool nog een paar minuten stoven
  • Voeg de geraspte kaas toe en roer zodat de kaas in het papje smelt.
  • Voeg nog wat nootmuskaat toe.

Notities

Bron: Het recept komt oorspronkelijk uit het "Kookboek N.C.B.", ik heb er zelf de kaas aan toegevoegd.

Eén gedachte over “Savooiekool

  • 24 juli 2020 om 19:40
    Permalink

    Ik houd van recepten met weinig ingrediënten en dit is een smakelijk, beetje machtig, groente-bijgerecht.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept