Savooiekool
Ingrediënten
- 750 gram savooiekool
- 10 gram boter
- 1 dl melk
- 15 gram bloem
- 1 handjevol kaas belegen, geraspt
- nootmuskaat
Instructies
- Snijd de kool fijn (bv reepjes van 0.5 cm breed en 3 cm lang) en was ze
- Zet de kool op met weinig kokend water en zout en laat ze in 20 -25 min gaar koken, af en toe even controleren of de kool al gaar is.
- Giet de kool af
- Voeg warme melk toe en ook de boter
- Breng de massa kort aan de kook
- Voeg onder goed roeren de bloem toe
- Laat de kool nog een paar minuten stoven
- Voeg de geraspte kaas toe en roer zodat de kaas in het papje smelt.
- Voeg nog wat nootmuskaat toe.
Notities
Bron: Het recept komt oorspronkelijk uit het "Kookboek N.C.B.", ik heb er zelf de kaas aan toegevoegd.
Ik houd van recepten met weinig ingrediënten en dit is een smakelijk, beetje machtig, groente-bijgerecht.