Instructies
- Was de rucola en laat uitlekken.
- Kook de aardappels (naar keuze met of zonder schil) en stamp deze
- Pureer de aardappels met het bakvocht van de pancetta.
- Vermaal de ansjovis filets in een vijzel tot een pasta
- Snij de pancetta klein brunoise (in blokjes)
- Verhit een koekenpan op het vuur met olijfolie en boter. Bak de pancetta tot die knapperig is en haal uit het bakvocht
- Voeg nog wat olie en boter toe en als boter gesmolten is gebruik het vocht om de aardappels te pureren
- Meng de ansjovis pasta goed met de pancetta
- Snijd de basilicum (Leg een aantal blaadjes op elkaar, rol deze op en snij van het rolletje dunne reepjes (julienne))
- Meng de ansjovispancetta en de basilicum GOED door de puree. Blijf omscheppen tot alle puree in aanraking is geweest met de ansjovispancetta.
- Voeg de rucola rauw toe aan de puree en verwarm opnieuw.
- Serveer met verse worst.