Stampot van rucola, ansjovis en pancetta

Stampot van rucola, ansjovis en pancetta

Nog geen ratings
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands, Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 400 gram rucola
  • 1.5 kilo aardappelen Rosevalle
  • 12 filets ansjovis
  • 400 gram pancetta in blok of dikke plakken
  • 1/2 bosje basilicum
  • olijfolie
  • roomboter
  • peper

Instructies
 

  • Was de rucola en laat uitlekken.
  • Kook de aardappels (naar keuze met of zonder schil) en stamp deze
  • Pureer de aardappels met het bakvocht van de pancetta.
  • Vermaal de ansjovis filets in een vijzel tot een pasta
  • Snij de pancetta klein brunoise (in blokjes)
  • Verhit een koekenpan op het vuur met olijfolie en boter. Bak de pancetta tot die knapperig is en haal uit het bakvocht
  • Voeg nog wat olie en boter toe en als boter gesmolten is gebruik het vocht om de aardappels te pureren
  • Meng de ansjovis pasta goed met de pancetta
  • Snijd de basilicum (Leg een aantal blaadjes op elkaar, rol deze op en snij van het rolletje dunne reepjes (julienne))
  • Meng de ansjovispancetta en de basilicum GOED door de puree. Blijf omscheppen tot alle puree in aanraking is geweest met de ansjovispancetta.
  • Voeg de rucola rauw toe aan de puree en verwarm opnieuw.
  • Serveer met verse worst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept