Was de rucola en laat uitlekken.
Kook de aardappels (naar keuze met of zonder schil) en stamp deze
Pureer de aardappels met het bakvocht van de pancetta.
Vermaal de ansjovis filets in een vijzel tot een pasta
Snij de pancetta klein brunoise (in blokjes)
Verhit een koekenpan op het vuur met olijfolie en boter. Bak de pancetta tot die knapperig is en haal uit het bakvocht
Voeg nog wat olie en boter toe en als boter gesmolten is gebruik het vocht om de aardappels te pureren
Meng de ansjovis pasta goed met de pancetta
Snijd de basilicum (Leg een aantal blaadjes op elkaar, rol deze op en snij van het rolletje dunne reepjes (julienne))
Meng de ansjovispancetta en de basilicum GOED door de puree. Blijf omscheppen tot alle puree in aanraking is geweest met de ansjovispancetta.
Voeg de rucola rauw toe aan de puree en verwarm opnieuw.
Serveer met verse worst.