Licht pittige koolrabi-kerriesoep

Licht pittige koolrabi-kerriesoep

Koolrabisoep met een Aziatische twist.
4 van 1 stem
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 35 min
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 kg koolrabi in even grote stukken gesneden
  • 1 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 4 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 l kippenbouillon van tablet
  • 1,5 eetlepel ketjap

Instructies
 

  • Kook het water voor de bouillon.
  • Ui snipperen en fruiten met de knoflook (olie of boter).
  • Kerriepoeder toevoegen en 1 min meebakken.
  • Sambal toevoegen.
  • De bloem er goed doorroeren.
  • Bouillon en koolrabi toevoegen
  • 20 min koken.
  • Pureren en evt verdunnen als de soep erg dik is.
  • Ketjap (naar smaak) erdoor roeren en opdienen.

Notities

Koolrabi combineert ook erg goed met kerrie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept