Licht pittige koolrabi-kerriesoep
Koolrabisoep met een Aziatische twist.
Ingrediƫnten
- 1 kg koolrabi in even grote stukken gesneden
- 1 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel sambal oelek
- 4 theelepel kerriepoeder
- 1 eetlepel bloem
- 1 l kippenbouillon van tablet
- 1,5 eetlepel ketjap
Instructies
- Kook het water voor de bouillon.
- Ui snipperen en fruiten met de knoflook (olie of boter).
- Kerriepoeder toevoegen en 1 min meebakken.
- Sambal toevoegen.
- De bloem er goed doorroeren.
- Bouillon en koolrabi toevoegen
- 20 min koken.
- Pureren en evt verdunnen als de soep erg dik is.
- Ketjap (naar smaak) erdoor roeren en opdienen.
Notities
Koolrabi combineert ook erg goed met kerrie.