koolrabi-gehaktschotel

koolrabi-gehaktschotel

Nog geen ratings
Bereidingstijd 50 min
Totale tijd 50 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilogram koolrabi in plakken of reepjes
  • 600 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gram champignons
  • 1 paprika rood
  • 1 paprika groen
  • 150 gram oude kaas geraspt
  • boter
  • 1/2 liter melk
  • peper en zout
  • kerriepoeder
  • 1 eetlepel maizena

Instructies
 

  • Oven voorverwarmen 200 graden.
  • De koolrabi met koud water opzetten en even laten koken tot beetgaar (10 min)
  • 1 ui snipperen en fruiten (boter), kerrie meebakken, melk toevoegen en aan de kook brengen.
  • Maizena aanmaken met water en in delen toevoegen om te binden, helft van de kaas erdoor roeren en laten smelten.
  • 1 ui klein snijden, paprika’s klein snijden, ui fruiten in boter, knoflook Toevoegen, paprika’s en champignons
  • Toevoegen en ca 5 min bakken. Uimengsel in ovenschaal doen, daarna gehakt rul bakken met zout en peper naar smaak.
  • Gehakt in ovenschaal doen en daarop koolrabi verdelen. Afdekken met saus en extra kaas.
  • Nog 20 min in de oven.

Notities

BRON: www.smulweb.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept