koolrabi-gehaktschotel
Ingrediënten
- 1 kilogram koolrabi in plakken of reepjes
- 600 gram rundergehakt
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 250 gram champignons
- 1 paprika rood
- 1 paprika groen
- 150 gram oude kaas geraspt
- boter
- 1/2 liter melk
- peper en zout
- kerriepoeder
- 1 eetlepel maizena
Instructies
- Oven voorverwarmen 200 graden.
- De koolrabi met koud water opzetten en even laten koken tot beetgaar (10 min)
- 1 ui snipperen en fruiten (boter), kerrie meebakken, melk toevoegen en aan de kook brengen.
- Maizena aanmaken met water en in delen toevoegen om te binden, helft van de kaas erdoor roeren en laten smelten.
- 1 ui klein snijden, paprika’s klein snijden, ui fruiten in boter, knoflook Toevoegen, paprika’s en champignons
- Toevoegen en ca 5 min bakken. Uimengsel in ovenschaal doen, daarna gehakt rul bakken met zout en peper naar smaak.
- Gehakt in ovenschaal doen en daarop koolrabi verdelen. Afdekken met saus en extra kaas.
- Nog 20 min in de oven.
Notities
BRON: www.smulweb.nl