Kleine pasta met raapstelen
Fregola is een pasta uit Sardinië van 2 à 3 mm doorsnede. Als vervanging kan je net zo goed risotto, couscous of kleine Turkse pasta gebruiken.
Ingrediënten
- 300 gr fregola (of kleine Turkse pasta of risotto of couscous)
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- 400 gr cherrytomaten
- 4 bosjes raapstelen
- 1 chilipepertje
- 100 ml witte wijn
- 2 takken rozemarijn vers
- 3 TL tijm vers
- 100 gr (pecorino) kaas geraspt
Instructies
- Fregola in gezouten water net al dente koken.
- Halveer de tomaatjes en snijd de raapstelen klein.
- Verhit in een pan een scheut olijfolie en bak daarin de uien en knoflook. Voeg de gegaarde fregola , tomaatjes, raapstelen en chili toe en bak het even mee. Blus het af met de witte wijn en voeg rozemarijn en tijm toe.
- Zet de warmte omlaag en voor laat hooguit 5 minuten sudderen.
- Breng op smaak met zout en peper. Roer op het eind de kaas erdoor heen