Pasta met savooiekool en spek
Ingrediënten
- 0.5 savooiekool fijn gesneden
- 100 gram spek
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 125 ml crème fraîche
- 150 ml wijn wit
- 50 gram parmezaanse kaas
- 1 bol mozzarella in stukken gescheurd
- 250 gram pasta vers uit koelvak
- olijfolie
- 1 eetlepel maizena
- peper en zout
Instructies
- Zet het water op voor de pasta
- Bak de spekjes uit in een pan en leg appart
- Doe in het spekvet van dezelfde pan olijfolie en voeg savooiekool en de ui toe. Bak tot de ui iets begint te bruinen. Voeg dan de knoflook toe.
- Voeg de wijn, crème fraîche en maizena toe. Voeg vervolgens de parmazaanse kaas en mozzarella toe en laat even zachtjes stoven. Kook ondertussen de pasta al dente.
- Doe de appart gelegde spekje bij de saus. Breng op smaak met zout en peper en giet de saus over pasta.
Verrassend lekker. Weer een stukje van die grote savooiekool af! Voor herhaling vatbaar.