Pasta met savooiekool en spek

Pasta met savooiekool en spek

4 van 4 stemmen
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 0.5 savooiekool fijn gesneden
  • 100 gram spek
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 125 ml crème fraîche
  • 150 ml wijn wit
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 bol mozzarella in stukken gescheurd
  • 250 gram pasta vers uit koelvak
  • olijfolie
  • 1 eetlepel maizena
  • peper en zout

Instructies
 

  • Zet het water op voor de pasta
  • Bak de spekjes uit in een pan en leg appart
  • Doe in het spekvet van dezelfde pan olijfolie en voeg savooiekool en de ui toe. Bak tot de ui iets begint te bruinen. Voeg dan de knoflook toe.
  • Voeg de wijn, crème fraîche en maizena toe. Voeg vervolgens de parmazaanse kaas en mozzarella toe en laat even zachtjes stoven. Kook ondertussen de pasta al dente.
  • Doe de appart gelegde spekje bij de saus. Breng op smaak met zout en peper en giet de saus over pasta.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept