Rundergehaktballetjes

Rundergehaktballetjes

Bekend van de nieuwjaarsborrel!
Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 1 uur 15 min
Gang Amuse
Keuken Italiaans
Porties 30 stuks

Ingrediƫnten
  

Gehaktballetjes

  • 400 gram rundergehakt
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2-3 eetlepel peterselie fijngehakt
  • 0,5 ei
  • paneermeel
  • runderbouillon
  • olijfolie of boter

Tomatensaus

  • 250 gram tomaten ontveld
  • 1 mespunt suiker
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 mespunt zout

Instructies
 

Bereiding gehaktballetjes

  • Doe het gehakt, knoflook, peterselie, tomatenpuree, zout, peper en ei in een kom.
  • Meng goed met je handen.
  • Voeg paneermeel toe totdat het mengsel begint te binden.
  • Rol steeds een theelepel gehaktmengsel tot een balletje.
  • Leg de balletjes op een schaal en zet ze tot gebruik in de koelkast.
  • Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem.
  • Bak de gehaktballetjes aan en voeg zoveel runderbouillon toe totdat ze net niet onder staan.
  • Haal ze uit de braadpan en doe ze in een schaal of pan.

Tomatensaus

  • Doe de tomaten met het vocht in een pan en voeg suiker, knoflook en een mespunt zout toe.
  • Zet de saus 30 minuten afgedekt en zonder te roeren op een heel laag vuur.
  • Pureer de tomaten en laat nog 15 minuten pruttelen.
  • Haal de pan van het vuur, laat de saus afkoelen, verwijder de knoflook en roer de olie erdoor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept