Rundergehaktballetjes
Bekend van de nieuwjaarsborrel!
Ingrediƫnten
Gehaktballetjes
- 400 gram rundergehakt
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2-3 eetlepel peterselie fijngehakt
- 0,5 ei
- paneermeel
- runderbouillon
- olijfolie of boter
Tomatensaus
- 250 gram tomaten ontveld
- 1 mespunt suiker
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepel olijfolie
- 1 mespunt zout
Instructies
Bereiding gehaktballetjes
- Doe het gehakt, knoflook, peterselie, tomatenpuree, zout, peper en ei in een kom.
- Meng goed met je handen.
- Voeg paneermeel toe totdat het mengsel begint te binden.
- Rol steeds een theelepel gehaktmengsel tot een balletje.
- Leg de balletjes op een schaal en zet ze tot gebruik in de koelkast.
- Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem.
- Bak de gehaktballetjes aan en voeg zoveel runderbouillon toe totdat ze net niet onder staan.
- Haal ze uit de braadpan en doe ze in een schaal of pan.
Tomatensaus
- Doe de tomaten met het vocht in een pan en voeg suiker, knoflook en een mespunt zout toe.
- Zet de saus 30 minuten afgedekt en zonder te roeren op een heel laag vuur.
- Pureer de tomaten en laat nog 15 minuten pruttelen.
- Haal de pan van het vuur, laat de saus afkoelen, verwijder de knoflook en roer de olie erdoor.