Super lekkere salade.
Cezar salade
Ingrediƫnten
Salade
- 1 krop bindsla
- 6 plakken bacon
Croutons
- 0.5 stokbrood dun in plakjes
- 1 teen knoflook
- olijfolie
Dressing
- 1 eigeel
- 2 theelepels mosterd
- 2 eetlepels citroensap
- 1 teen knoflook geperste
- 3 filets ansjovis
- 30 gram parmezaanse kaas geraspt
- 125 ml olie plantaardig (zonnebloem of arachide)
Instructies
- Smeer de stokbroodplakjes in met olijfolie en leg in een op 180 graden voorverwarmde oven en bak ze 10 minuten goudbruin.
- Wijf elk plakje in met de rauwe knoflookteentjes.
- Leg de bacon in de oven op bakpapier (of bakplaat) en bak krokant (je kunt ze ook in een koekenpan uitbakken)
- Meng voor de dressing alles behalve de olie in een keukenmachine. Voeg met draaiende moeter in een dun straaltje de olie erbij tot het een soort mayonaise word (iets dunner)
- Was de sla en droog met een slacentrifuge. Schep de dressing, croutons en bacon erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Strooi er nog wat parmezaanse kaas over.
Notities
Het is ook lekker om er wat stukjes gerookte biokip door te doen.