Oosterse koolrabisoep
Lekkere soepje met een oosters tintje van het Diner Rouler 2018
Ingrediƫnten
- 1 koolrabi
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1/2 tot 1 rode peper
- 2 cm verse gember
- 1 sereh (citroengras)
- 1/2 citroen naar smaak
- 100 ml kokosmelk
- 1 tablet groentebouillon
- 1 bosui ter garnering
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Hoe:
- Koolrabi schillen en in stukken snijden
- Rode peper, uit en knoflook fijnsnijden
- Bosui in ringen snijden
- Ui en knoflook fruiten
- Rode peper, gember en sereh toevoegen en even mee laten bakken
- Koolrabi toevoegen en 2 minuten laten fruiten, schep af en toe om
- Bouillon en water erbij en aan de kook brengen
- 20 minuten zachtjes laten pruttelen
- Soep pureren
- Kokosmelk toevoegen
- Op smaak brengen met citroen, zout en peper
- In kommen scheppen en garneren met bosui
- Enjoy!