Salade Nicoise
Ingrediƫnten
- 400 gram boontjes
- 400 gram tonijn
- 2 ei halfzacht gekookt en in parten gesneden
- 1/2 sla bv krulsla
- 4-6 filets ansjovis in stukjes gesneden
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 2 eetlepel olijfolie
- 1/2 teen knoflook fijngesneden
- 4 cherry tomaatjes gehalveerd
- 20 zwarte olijven
- 1 rode ui in dunne ringen gesneden
- peper
- zout
Instructies
- Kook de eieren halfzacht (iets van 6-7 minuten). Laat ze schrikken en verder afkoelen. Pel ze.
- Kook de boontjes in circa 8 minuten beetgaar en laat ze afkoelen. Snijdt ze in stukken van ongeveer 4 cm.
- Maak van 1/3 deel grote brokken tonijn, deze zijn voor de garnering. De rest kan wat kleiner en wordt straks gemengd met de sla en de boontjes.
- Maak de dressing: azijn, olijfolie, knoflook, versgemalen peper en zout door elkaar.
- Scheur de sla in stukjes, iets van 4 cm.
- Meng de sla, 2/3 van de boontjes, 2/3 van de tonijn (de kleinere stukjes, zie hierboven stap 3), 2/3 van de olijven, 2/3 van de ansjovis stukjes, 2/3 van de tomaatjes met 2/3 van de dressing. Leg dit mooi op een schaal.
- Leg vervolgens de resterende tonijn brokken, olijven, ansjovis stukjes, tomaatjes er boven op. Leg de eierpartjes erbij en giet de resterende dressing erover.
Notities
Bron: https://chickslovefood.com/recept/klassieke-salade-nicoise/