Sperziebonen salade met mozzarella
Een salade met Hollandse sperziebonen, maar dan met een Italiaanse twist.
Ingrediƫnten
- 250 gram sperziebonen
- 1 grote trostomaat
- sla verschillende soorten door elkaar
- 200 gram mozzarella liefst van buffel
- 1 handje verse basilicum
- 2 el olijfolie extra vierge
Instructies
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 8 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
- Was de sla en scheur of snijd in stukken.
- Snijd de tomaat in kleine blokjes.
- Hak de basilicum grof.
- Snijd de (buffel)mozzarella in blokjes (de buffelmozzarella is voller van smaak dan de gewone mozzarella).
- Rangschik de sla, sperziebonen, tomaat en mozzarella op een diep bord.
- Strooi de basilicum er overheen en schenk de olijfolie over de salade.
- Lekker als maaltijdsalade of voorgerecht.
- Neem er vers afgebakken brood met roomboter bij.