Sperziebonen salade met mozzarella

Sperziebonen salade met mozzarella

Een salade met Hollandse sperziebonen, maar dan met een Italiaanse twist.
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 250 gram sperziebonen
  • 1 grote trostomaat
  • sla verschillende soorten door elkaar
  • 200 gram mozzarella liefst van buffel
  • 1 handje verse basilicum
  • 2 el olijfolie extra vierge

Instructies
 

  • Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 8 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
  • Was de sla en scheur of snijd in stukken.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  • Hak de basilicum grof.
  • Snijd de (buffel)mozzarella in blokjes (de buffelmozzarella is voller van smaak dan de gewone mozzarella).
  • Rangschik de sla, sperziebonen, tomaat en mozzarella op een diep bord.
  • Strooi de basilicum er overheen en schenk de olijfolie over de salade.
  • Lekker als maaltijdsalade of voorgerecht.
  • Neem er vers afgebakken brood met roomboter bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept