Broccolisoep
Een heerlijke soep die eigenlijk niet kan mislukken!
Ingrediƫnten
- 1 ui
- 400 g broccoli
- 750 ml kippenbouillon
- handje pijnboompitten
- roomboter
Instructies
- Snipper de ui en fruit deze in een grote pan met boter op middelhoog vuur tot hij zacht maar niet bruin is
- Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook
- Snijd in de tussentijd de broccoli in kleine roosjes en snijd de steeltjes fijn
- Doe de steeltjes bij de bouillon en kook afgedekt 15 minuten op laag vuur
- Doe de roosjes erbij en laat onafgedekt nog 10 minuten zachtjes koken tot de broccoli gaar is
- Die de pijnboompitten erbij en mix met de staafmixer of in een blender tot een gladde soep
- Breng op smaak met peper en zout
- Heerlijk met gerookte zalm of gerookte kipfilet of als vegetarische variant met krokant gebakken tofoe blokjes