Deze salade had ik meegenomen naar de Herenboerenpicknick van 27 augustus jl. Zelfs iemand die niet van bietjes houdt vroeg naar het recept š dus bij deze!

Rode bieten-rundvleessalade
Ingrediƫnten
- 1 kilo bieten rood
- 800 gram aardappelen geschild
- 500 gram riblap
- 1 potje augurken zoet-zuur
- 1 potje zilveruitjes zoet-zuur
- 2 stuks granny smith appels
- 3 eetlepels mosterd
- 4 eetlepels yogho- of mayonaise
- 1 snufje zout
- 1 snufje zwarte peper uit de molen
- 1 scheutje azijn
- 8-12 blaadjes kropsla of een andere sla naar keuze
Instructies
- Braad de riblap in ongeveer 3,5 uur gaar en trek het vlees in draadjes uit elkaar.
- Schil en kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar en stamp grof.
- was de bieten en kook ze gaar. Dit duurt bij zomerbieten ongeveer 45 minuten (afhankelijk van de grootte) en bij winterbietjes ongeveer 2 uur. De bietjes zijn gaar als ze van de vork glijden nadat je er in geprikt hebt. Haal de schil van de bietjes en snijdt fijn.
- Snijd de augurken, zilveruitjes en appels in kleine blokjes.
- Meng alles goed door elkaar met de mosterd, mayo, zout en peper.
- Als de salade te droog is kun je naar smaak azijn, mosterd en/of mayo toevoegen.
- Laat goed afkoelen in de koelkast en serveer de salade met wat blaadjes sla.
- Smakelijk!