Appel (peer) cobbler

Recept van Astrid Nelissen

Appel (peer) cobbler

appel cobbler
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 3 uur
Gang Dessert
Keuken Amerikaans

Instructies
 

  • (val)appels (of ander fruit, ik had deze keer ook wat peer toegevoegd) schillen. De ovenschaal moet goed vol zitten (zie foto).
  • Cakemix met boter/margarine Ik heb voor deze ovenschaal, die best groot is, een pak van 450 gram cakemix gebruikt. (Gebruik wel echt cakemix, zelfrijzend bakmeel alleen is niet lekker) en ongeveer 200 gram margarine (ik moet gluten- en lactosevrij eten, maar boter kan ook)
  • Schil de appels en snijd ze in grove stukken. Daarna ongeveer een eetlepel citroensap over de appels en goed husselen. Daarna een ruime hoeveelheid kaneel (ik vind dat heel lekker, dus doe er ook veel overheen, maar dat is naar eigen smaak) en weer goed husselen.
  • Ovenschaal invetten en het fruit in de ovenschaal doen. Oven voorverwarmen op 180 graden.
  • Ondertussen de cakemix en de margarine/boter mixen. Je mix moet kruimelig blijven, pas daar je hoeveelheid margarine/boter op aan. De mix verspreid/verkruimel je over de ovenschaal.
  • De ovenschaal 70 minuten in de oven zetten en daarna het geduld opbrengen lang genoeg te wachten om niet je mond te verbranden. (Ik was vergeten een mooie foto te maken van een volle schaal die uit de oven kwam (het wachten was mislukt) maar het geeft zo wel een goed idee hoe het vooraf en achteraf eruit ziet.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept