Andijvie met olijven en kappertjes
Heerlijk vegetarisch italiaans bijgerecht ('scaroli con capperi e olivi'), met hamlappen en rijst erbij als hoofdgerecht
Ingrediënten
- 1 andijvie
- 1/2 citroen (gebruik de sap)
- 1 ui
- 1 knoflook
- 250 gr hamlappen
- 15 kalamata olijven
- 2 EL kappertjes
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui zacht is.
- Voeg dan 200 gram in blokjes gesneden hamlappen toe. Breng op smaak met zout en peper. Roerbak voor een minuut of 5 op hoog vuur.
- Voeg dan de gesneden andijvie toe en roerbak tot de andijvie geslonken is.
- Voeg de citroensap, olijven en kappertjes, zout en peper toe.