Lerse stamppot met kool

In donkerbier gestoofd rundvlees met Cocannon en koolrabi salade

Lerse stamppot met kool

Nog geen ratings
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Stoofschotel

  • 400 gram stoofvlees in blokken van 1x1cm
  • 200 gram uien in grove stukken
  • 300 gram wortel in grove stukken
  • 1 fles donker bier
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 theelepel tijm
  • 2 eetlepels bloem
  • peper en zout
  • olie

Colcannon

  • 400 gram aardappelen
  • 300 gram kool (spits, wit of chinees)
  • 1 wortelen klein gesneden
  • melk
  • boter

Salade

  • 200 gram koolrabi geraspt
  • 100 gram kool in dunne reepjes (spits, wit of chinees)
  • 1 appel geraspt
  • 1 wortelen optioneel
  • 1 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels mayonaise

Instructies
 

Stoofvlees

  • Oven voorverwarmen op 170C
  • Verhit de olie/boter in een braadpan die ook in de oven past. Braad het vlees rondom bruin. Strooi de bloem over het vlees en roer goed om.
  • Verwarm het donker bier in een pan/magnetron. Voeg bier, wortel, ui, laurierblaadjes, tijm, zout, peper, knoflook en worcestersaus bij het vlees. Breng het mengsel aan de kook en doe de deksel er op.
  • Zet de pan in de voorverwarmde over en stoof 50 min. Haal de deksel eraf, roer en kook verder tot het vlees zeer mals is, ongeveer 50 min

Colcannon

  • Kook de aardappelen en maak puree met melk, boter, zout en peper.
  • Kook de wortel en kool tot deze beetgaar is. Meng puree, kool en wortel.

Salade

  • Meng geraspte kool, koolrabi en wortel met de mosterd, mayonaise zout en peper.

Opdienen

  • Eventueel wat sla op het bord leggen. Daarop de Colcannon met een kuiltje. Vul het kuiltje met de stoofschotel Leg de salade er naast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept