In donkerbier gestoofd rundvlees met Cocannon en koolrabi salade
Lerse stamppot met kool
Ingrediënten
Stoofschotel
- 400 gram stoofvlees in blokken van 1x1cm
- 200 gram uien in grove stukken
- 300 gram wortel in grove stukken
- 1 fles donker bier
- 2 teentjes knoflook geperst
- 2 eetlepels worcestersaus
- 2 blaadjes laurier
- 1 theelepel tijm
- 2 eetlepels bloem
- peper en zout
- olie
Colcannon
- 400 gram aardappelen
- 300 gram kool (spits, wit of chinees)
- 1 wortelen klein gesneden
- melk
- boter
Salade
- 200 gram koolrabi geraspt
- 100 gram kool in dunne reepjes (spits, wit of chinees)
- 1 appel geraspt
- 1 wortelen optioneel
- 1 theelepels mosterd
- 2 eetlepels mayonaise
Instructies
Stoofvlees
- Oven voorverwarmen op 170C
- Verhit de olie/boter in een braadpan die ook in de oven past. Braad het vlees rondom bruin. Strooi de bloem over het vlees en roer goed om.
- Verwarm het donker bier in een pan/magnetron. Voeg bier, wortel, ui, laurierblaadjes, tijm, zout, peper, knoflook en worcestersaus bij het vlees. Breng het mengsel aan de kook en doe de deksel er op.
- Zet de pan in de voorverwarmde over en stoof 50 min. Haal de deksel eraf, roer en kook verder tot het vlees zeer mals is, ongeveer 50 min
Colcannon
- Kook de aardappelen en maak puree met melk, boter, zout en peper.
- Kook de wortel en kool tot deze beetgaar is. Meng puree, kool en wortel.
Salade
- Meng geraspte kool, koolrabi en wortel met de mosterd, mayonaise zout en peper.
Opdienen
- Eventueel wat sla op het bord leggen. Daarop de Colcannon met een kuiltje. Vul het kuiltje met de stoofschotel Leg de salade er naast.