Prei op z’n Noord Afrikaans

Prei op z'n Noord Afrikaans

Prei schotel met Noord Afrikaanse kruiden
Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 45 min
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 2 st prei fijn gesneden
  • 250 gr cherry tomaatjes gehalveerd
  • 50 gr zeekraal schoongemaakt
  • 1 st rode paprika in blokjes
  • 1 tl harissa
  • 1 el groene kruiden of provinciaalse
  • 1 st rode ui fijngehakt
  • 2 teen knoflook fijngehakt

Instructies
 

Notities

Snijd de prei fijn en de rode paprika in blokjes. De rode ui en de teentjes knoflook fijnhakken. Halveer de cherry tomaatjes. De zeekraal eerst wassen en daarna de onderste puntjes tussen je nagels eraf halen, hierna op dezelfde manier de zeekraal in stukjes van ca. 2 cm maken.
De groene kruiden kunnen peterselie, kervel, dragon, bieslook of majoraan zijn of gemengd. Dat wat je lekker vind.
Zet een grote hapjes pan op middelhoog vuur, doe een paar eetlepels olijfolie in de pan en voeg de ui met de knoflook toe. Als het mengsel begint te bakken zet het vuur dan laag en fruit totdat de ui zacht is.
Zet het vuur weer op middelhoog vuur en voeg de prei met de paprikablokjes toe. Stoof het geheel totdat de prei gaar is en voeg dan de cherry tomaatjes, de zeekraal, harissa en groene kruiden toe.
Laat het geheel even sudderen totdat de tomaat ook zacht is.
Breng op smaak met peper en zout

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept