Kipburgers in Thaise stijl
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook zeer fijn gesneden
- 25 gram koriander fijn gesneden
- 1 theelepel rode chilipeper zeer fijn gesneden
- 2 sjalotjes zeer fijn gesneden
- 2 theelepels vissaus
- 450 gram kipgehakt
- 2 eetlepels koolzaadolie
Instructies
- Meng de knoflook, koriander, sjalot, chilipeper met een snuf zout grondig door het gehakt.
- Vorm van het mengsel 4 burgers, elk ongeveer 2 cm dik.
- Zet de grill aan of laat een grillpan warm worden op halfhoog vuur.
- Wrijf de burgers aan beide kanten in met wat olie.
- Grill ze 9 minuten op de eerste kant en nog eens 6 minuten op de andere kant tot ze mooi bruin en stevig aanvoelen.
Notities
Deze burgers met veel smaak zijn lekker met een salade van paksoi of op een glutenvrij broodje.
Bron: Delicious van maart 2014.
P.p ongeveer 225 kcal.