Diepvries patat

Diepvries patat

Een goede manier om de grote hoeveelheid aardappels voor de winter te bewaren is om er diepvries patat van te maken.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht
Keuken Frans

Ingrediënten
  

  • 1 kg aardappelen
  • 1 l frituurvet

Instructies
 

  • Maak de aardappelen goed schoon. Snij de aardappelen met schil in dunne patat reepjes
  • Frituur de patat op 140C voor 6 minuten, niet bruin laten worden (blond). Geen deksel op de frituur, het vocht moet ontsnappen. Haal de patat uit de frituur en laat afkoelen op wat kranten.
  • De patat kan nu in een zak en bewaard worden in de vriezer.
  • Afbakken van de friet 4-5 minuten op 180C tot het goudbruin is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept