Spaanse Tortilla

Spaanse Tortilla

Vivian Broers
Nog veel aardappelen over? Maak eens een Spaanse tortilla! Zomers en erg lekker als hapje, warm of koud. Deze bereidingswijze is iets minder vet dan de traditionele wijze waarbij aardappelen en uien worden gefrituurd in een pan met veel olijfolie.
Nog geen ratings
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hapje of lunch
Keuken Spaans

Ingrediënten
  

 • 700 gr aardappelen
 • 1 grote ui
 • 5-6 eieren afhankelijk van de grootte
 • Olijfolie
 • Zeezout

Instructies
 

 • 1. Verwarm de oven voor op 200 graden
 • 2. Schil de aardappelen en snij in dunne plakken van ongeveer 3 mm. Laat ze daarna even in koud water staan zodat het zetmeel loskomt.
 • 3. Pel de ui en snij in halve ringen.
 • 4. Laat de aardappelen uitlekken in een vergiet. Leg ze daarna op een bakplaat bekleed met bakpapier samen met de ui. Giet een flinke scheut olijfolie over de aardappelen en uien en hussel doorelkaar zodat alles goed onder de olijf olie zit.
 • 5. Laat het aardappel/uimengel 25 minuten in de oven bakken. Schep halverwege om.
 • 6. Haal het aardappel/uimengsel uit de oven. Breek 5 eieren in een ruime kom (niet los kloppen!). Doe het warme aardappel/uimengsel erbij en voeg een flinke snuf zout toe. Roer de eieren door het aardappel/uimengsel en laat 5 minuten staan zodat de aardappelen het ei absorberen.
 • 7. Verwarm een anti-aanbak koekenpan en doe er een scheut olijfolie in. Voeg het eimengsel toe en laat 3 minuten op hoog vuur bakken. Check of de zijkanten loslaten van de rand. Draai de tortilla daarna om met behulp van een groot bord of platte deksel, schuif voorzichtig terug in de pan en laat daarna nog 3 minuten op middelhoog vuur bakken. Schuif de torilla voorzichtig uit de pan op een groot bord, of gebruik de omdraai truc weer met een groot bord.

Notities

De tortilla blijft iets smeuig in het midden. Hou je hier niet van, laat de tortilla dan 1-2 minuten langer doorbakken. Voeg eventueel kleine stukjes chorizo aan het eimengsel toe voor meer pit. Eetsmakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept