Broccoliquiche

Recept Afdrukken
Broccoliquiche
Voor 1 quichevorm van ø20cm of ø24cm
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Frans
Kook Tijd 50 min
Porties
personen
Ingrediënten
Bodem
Vulling
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Frans
Kook Tijd 50 min
Porties
personen
Ingrediënten
Bodem
Vulling
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
Bodem
  1. Zeef het speltmeel en mix met het lijnzaad, zout en de kruiden. Roer de olie en het water in een klein kommetje.
  2. Roer de olie/water mix voor de droge ingrediënten en roer paar keer door. Besprenkel een grote snijplank of het aanrecht met wat speltmeel.
  3. Kneed het deeg goed door tot een ronde bal. (Voeg eventueel nog wat extra vloeistof bij. Ik gebruikte in totaal 6 eetlepels water en 3 eetlepels olie.) (Het deeg is nogal stevig; ik heb een kleine polshernia opgelopen tijdens het kneden ;))
  4. Rol het deeg goed uit met een deegroller. Leg de bodem in een ingevette quichevorm.
  5. Prik paar in de bodem met een vork en zet voor 10 minuten in de oven.
Afmaken
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Verdeel de broccoli in roosjes Blancheer de broccoli tot het beetgaar is. Giet de broccoli af.
  3. Snipper de ui, fruit dit aan in wat olijfolie, voeg wat zout en peper toe. Meng de broccoli hieraan toe.
  4. Doe het broccolimengsel op de taartbodem. Meng de eieren en de room en gerasptekaas, breng het mengsel op smaak met wat zout en peper. Giet het mengsel over de broccoli. Verdeel de geitenkaas over de boven kant en leg er schijfjes tomaat op. Bestrooi met gesneden basilicumblaadjes.
  5. Bak de quiche 25-30 minuten in de oven op 180 graden. Laat hem minsten 10 minuten afkoelen voordat je hem aan snijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *