Broccoliquiche

Broccoliquiche

Voor 1 quichevorm van Ćø20cm of Ćø24cm
Nog geen ratings
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

Bodem

  • 200 gram speltmeel
  • 1.5 eetlepels lijnzaad
  • 0.5 theelepels italiaanse kruiden
  • 0.5 theelepels paprikapoeder
  • 1 eetlepels zout
  • 5 eetlepels water
  • 2 eetlepels olie (ik gebruik een mix van gesmolten kokosolie en olijfolie)

Vulling

  • 500 gram broccoli
  • 2 uien
  • 250 ml slagroom (of cremefraiche)
  • 50 gram kaas belegen
  • 150 gram geitenkaas zacht
  • 1 tomaat
  • 10 blaadjes basilicum
  • 1 scheut olijfolie

Instructies
 

Bodem

  • Zeef het speltmeel en mix met het lijnzaad, zout en de kruiden. Roer de olie en het water in een klein kommetje.
  • Roer de olie/water mix voor de droge ingrediĆ«nten en roer paar keer door. Besprenkel een grote snijplank of het aanrecht met wat speltmeel.
  • Kneed het deeg goed door tot een ronde bal. (Voeg eventueel nog wat extra vloeistof bij. Ik gebruikte in totaal 6 eetlepels water en 3 eetlepels olie.) (Het deeg is nogal stevig; ik heb een kleine polshernia opgelopen tijdens het kneden ;))
  • Rol het deeg goed uit met een deegroller. Leg de bodem in een ingevette quichevorm.
  • Prik paar in de bodem met een vork en zet voor 10 minuten in de oven.

Afmaken

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Verdeel de broccoli in roosjes Blancheer de broccoli tot het beetgaar is. Giet de broccoli af.
  • Snipper de ui, fruit dit aan in wat olijfolie, voeg wat zout en peper toe. Meng de broccoli hieraan toe.
  • Doe het broccolimengsel op de taartbodem. Meng de eieren en de room en gerasptekaas, breng het mengsel op smaak met wat zout en peper. Giet het mengsel over de broccoli. Verdeel de geitenkaas over de boven kant en leg er schijfjes tomaat op. Bestrooi met gesneden basilicumblaadjes.
  • Bak de quiche 25-30 minuten in de oven op 180 graden. Laat hem minsten 10 minuten afkoelen voordat je hem aan snijdt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept