Spruitjes met rookworst

Een bijzondere combinatie van Hollandse ingrediënten met een Aziatisch tintje. Het recept heeft jaren geleden op de achterkant van een zak Unox rookworst gestaan en is favoriet geworden!

Recept Afdrukken
Spruitjes met rookworst
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
  1. Maak de spruitjes schoon, snipper de ui en snijdt de knoflook fijn. Snijdt ook de rookworst in kleine stukjes.
  2. Fruit de ui en knoflook aan in wat bakboter. Voeg, als de ui glazig ziet, de blokjes rookworst toe. Kook ondertussen de spruitjes in ongeveer 1 minuten gaar.
  3. Blus het ui-rookworst mengsel af met de (2 soorten) ketjap en voeg de gekookte spruitjes toe. Voeg een klein scheutje water toe om het gerecht minder zout te maken. Voeg daarna het bindmiddel toe tot de gewenste dikte is bereikt.
Notities

Ik vind dit gerecht lekker met gekookte rijst. In dat geval vang je na het koken wat kookwater van de rijst op en voeg je dat aan het eind toe in plaats van het scheutje water. Je hebt dan meteen al wat binding.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *