Zoetzure groenten

Dit recept heeft nog het meeste weg van het Indonesische bijgerecht atjar tjampoer maar dan met iets meer Nederlandse ingrediënten 😉

Zoetzure groenten

Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 3 uur 20 min
Gang Bijgerecht
Keuken Aziatisch

Ingrediënten
  

  • 1 courgette
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 2 grote uien
  • 2 theelepels geel mosterdzaad
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel rozemarijn vers of gedroogd
  • 1 theelepel dille vers of gedroogd
  • 3 eetlepels zout
  • 250 gram suiker
  • 5 deciliter azijn
  • 5 deciliter water

Instructies
 

  • Verwijder van de courgette de zaadlijsten en snij ze heel fijn.
  • Snij ook de uien fijn (evt halve ringen) en doe ze samen met het zout, de courgette en koud water in een schaal. Roer goed door. Zet dit 3 uur in de koelkast onder af en toe omroeren.
  • Giet daarna het vocht af en spoel alles goed af. Snij dan de paprika fijn.
  • Giet de azijn in een pan en doe daar de groentes, kruiden en suiker bij. Laat dit minstens 2 minuten goed koken. Roer regelmatig om. Dan kun je het mengsel heet in schone potjes doen.
  • Laat de potjes minstens nog een week staan om de smaak goed tot zijn recht te laten komen.

Notities

Je kunt de potjes uitkoken om ze goed schoon te krijgen maar een rondje in de vaatwasser werkt ook prima. Deze zoetzuur is lekker bij bami of nasi maar ook bij macaroni of zelfs de boerenkoolstamppot.
 
Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept