Bietenstamppot met kaas, gegrilde courgette en speklap
Dat eten wij vaak en vooral onze 5 jarige zoon vind deze erg lekker.
Ingrediënten
- 750 gram aardappelen kruimig
- 500 gram bieten gegaarde
- 150 gream kaas belegen, geraspt
- 1 courgette
- 2 eetlepels olijfolie
- 8 speklappen
- 0.25 bosje peterselie
- peper en zout
Instructies
- Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook met wat zout in ca. 15 minuten gaar.
- Giet af, kook droog, stamp fijn en hou warm. Droog de bieten, rasp ze fijn en meng door de gestampte aardappelen.
- Meng de geraspte belegen kaas door de stamppot.
- Verwarm de stamppot op laag vuur nog even goed zodat de kaas smelt.
- Snij de bovenkant van de courgette af. Was de courgette en schaaf er met een kaasschaaf dunne lange plakken vanaf.
- Bestrijk ze met olie en gril ze in ca. 2 minuten gaar. Bestrooi met peper en zout.
- Haal de plakken courgette van de grill af en hou ze warm. Gril vervolgens direct de speklappen in ca. 7 minuten goudbruin.
- Hak de peterselie fijn en strooi over het gerecht
Notities
Bron: http://www.lidl.nl/nl/12214.htm